.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
متن کامل گزارش جدید آژانس درباره ایران
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد ایران به همه سؤالات آژانس پاسخ نداده است.

فارس: «یوکیا آمانو» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنج‌شنبه تازه‌ترین گزارش فصلی خود از وضعیت مذاکرات هسته‌ای را در اختیار شورای حکام دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل قرار داد.

بر اساس نسخه‌ای از این گزارش محرمانه که خبرگزاری فارس به آن دسترسی یافته، آقای آمانو بار دیگر اعلام کرده است که تهران اقدامی برای اجرای دو اقدام عملی باقی‌مانده مورد توافق میان طرفین انجام نداده است. وی همچنین با وجود آنکه ایران پیشنهاد دسترسی مدیریت شده به «منطقه مریوان» را به عنوان اقدام علمی بعدی به آژانس پیشنهاد کرده، مجددا مدعی شده است که ایران پیشنهاد جدیدی برای گام بعدی پیشنهاد نکرده است.

آمانو که سازمان تحت مدیریتش بر اساس توافق موقت ایران و گروه موسوم به 1+5 مسئولیت نظارت بر حسن اجرای برنامه اقدام مشترک را نیز بر عهده دارد، با بیان اینکه نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران همچنان ادامه یافته، تصریح کرده است که تهران، همانطور که در توافق موقت متعهد شده، بالاتر از سطح 5درصد، غنی‌سازی نکرده است.

گزارش آژانس همچنین تصریح می‌کند که ایران، قطعه بزرگی در رآکتور آب سنگین اراک نصب نکرده و همچنین به ارائه دسترسی‌های مدیریت شده به کارگاه‌های مونتاژ سانتریفیوژ، کارگاه‌های روتور سانتریفیوژ و تاسیسات ذخیره‌سازی ادامه داده است.

پس از انتشار این گزارش، «رضا نجفی» سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، درباره اولین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال 2015 و در آستانه مذاکرات هسته‌ای که قرار است از فردا در شهر ژنو سوئیس برگزار شود، گفت:‌ «این گزارش بار دیگر نشان می‌دهد که تمام فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران تحت نظارت آژانس ادامه دارد.»

وی اضافه کرد: «گزارش همراه با جزییات شامل مکان‌ها، تعداد سانتریفیوژها، نوع آنها، مقدار مواد اعم از غنی شده و غنی نشده، تعداد صفحات سوخت تولید شده، بازدیدهای مکرر، نمونه برداری‌ها و نتایج آنها، اگرچه غیر لازم بوده و موضع جنبش عدم تعهد هم در مخالفت با آن است، اما نشان از شفافیت کامل برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران دارد.»

نماینده دائم ایران در آژانس خاطرنشان کرد:‌ «این گزارش همچنین بار دیگر تایید می‌کند که ایران به تمامی اقداماتی که به صورت داوطلبانه طبق توافق ژنو و تمدید آن پذیرفته، عمل کرده است.» (جزئیات بیشتر)


متن کامل گزارش آژانس به شرح زیر است:


اجرای توافق پادمان ان‌پی‌تی و مقررات مربوط به

قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل

درباره جمهوری اسلامی ایران

 

گزارش مدیرکل

 

تحولات مهم

مدیرکل 7 فوریه با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران گفتگو کرد. آنها درباره اهمیت ادامه مذاکره بین آژانس و ایران در تمام سطوح توافق کردند. مدیرکل همچنین بر نیاز به حل هرچه زودتر همه مسائل مهم در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرد.

ایران هیچ توضیحی که آژانس را قادر به شفاف‌سازی در ارتباط با دو اقدام عملی بکند، ارائه نداده است و هیچ اقدام و پیشنهاد جدیدی در ارتباط با مرحله بعدی چارچوب همکاری‌ها ارائه نکرده است.

آژانس همچنان به اقدامات بازرسی و راستی‌آزمایی در ارتباط به اقدامات هسته‌ای مورد نظر در توافق اقدام مشترک ادامه داده است.

از زمانی که توافق اقدام مشترک عملی و اجرایی شده، ایران در هیچ یک از تاسیسات اعلام شده خود UF6 و اورانیوم 235 بالای 5 درصد غنی سازی نکرده و ذخایر UF6 غنی شده بالای 20 درصدی آن از راه رقیق‌سازی یا تبدیل آن به اکسید تبدیل شده است.

غنی‌سازی UF6 تا 5 درصد اورانیوم 235 در همان مقداری که در گزارش‌های قبلی مدیرکل آمده، ادامه یافته است. میزان چنین مواد هسته‌ای که در شکل UF6 غنی شده تا حد 5 درصد اورانیوم 235، 7952.9 کیلوگرم است.

هیچ عنصر و تاسیسات مهم اضافه دیگری در رآکتور IR-40 (آب سنگین راک) نصب نشده و هیچ ساخت و سازی و آزمایش سوخت برای رآکتور انجام نشده است.

ایران به ارائه دسترسی‌های مدیریت شده به کارگاه‌های مونتاژ سانتریفیوژ، کارگاه‌های روتور سانتریفیوژ و تاسیسات ذخیره‌سازی ادامه داده است.

A. پیشگفتار

1. این گزارش مدیر کل به شورای حکام و همزمان به شورای امنیت در خصوص اجرای توافق پادمان هسته‌ای که برای همه اعضای «ان پی تی» الزامی است و شروط مرتبط قطعنامه شورای امنیت در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران است. این گزارش شامل اطلاعات مربوط به اجرای اقدامات ذیل بیانیه مشترک در چهارچوب همکاری‌های و برنامه اقدام مشترک آنگونه که تمدید شده، می‌باشد.

2. شورای امنیت تاکید کرده است که اقدامات مورد درخواست شورای حکام در قطعنامه‌هایش در خصوص ایران الزام آور است. مفاد مربوطه قطعنامه‌های یادشده شورای امنیت که بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل تصویب شده‌اند مطابق شرایط این قطعنامه‌ها الزام آور هستند. اجرای کامل تعهدات ایران جهت اعاده اعتماد به ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته‌ایش لازم می‌باشد.

3. همان طور که قبلا گزارش شده، آژانس و ایران در تاریخ 11 نوامبر 2013 یک «بیانیه مشترک در مورد یک چهارچوب برای همکاری» امضاء کردند (GOV/INF/2013/14). ذیل چهارچوب برای همکاری، آژانس و ایران جهت همکاری بیشتر در ارتباط با فعالیت‌های راستی آزمایی توسط آژانس به منظور حل و فصل همه موضوعات گذشته و حال، و نیز پیشبرد کار در خصوص چنین فعالیت‌هایی به صورت گام به گام موافقت کردند. اقدامات عملی که تا کنون در ارتباط با «چهارچوب برای همکاری» مورد توافق قرار گرفته‌اند در ضمیمه شماره یک فهرست شده‌اند

4. همان‌گونه که قبلا گزارش شده در یک تحول جداگانه، چین، فرانسه، آلمان، روسیه، انگلستان و آمریکا (E3+3) در تاریخ 24 نوامبر 2013 در مورد برنامه مشترک اقدام با ایران به توافق رسیدند. برنامه اقدام مشترک ، از جمله، بیان می‌دارد که «هدف این مذاکرات دستیابی به یک راه‌حل جامع بلند مدت مرضی الطرفین است که اطمینان می‌دهد که برنامه هسته‌ای ایران منحصرا صلح آمیز خواهد بود.»

بر اساس برنامه مشترک اقدام که از 20 ژانویه 2014 لازم‌الاجرا گشت، نخستین گام دارای ظرف زمانی شش ماهه و قابل تمدید با رضایت طرفین است. طبق درخواست E3+3 و ایران و با توجه به تصویب شورای حکام (به شرط وجود منابع مالی)، آژانس به نظارت و راستی آزمایی فعالیت‌های ذیربط هسته‌ای مندرج در برنامه اقدام مشترک (JPA)علاوه بر آنچه قبلا مطابق موافقتنامه پادمان ایران و قطعنامه های ذیربط شورای امنیت انجام می داد، می‌پردازد. در جولای 2014، E3/EU+3 و ایران توافق کردند که برنامه مشترک اقدام را تا تاریخ 24 نوامبر 2014 تمدید نمایند.

5. در تاریخ ۲۴ نوامبر ۲۰۱۴، برنامه اقدام مشترک تا تاریخ ۳۰ ژوئن ۲۰۱۵ تمدید شد. برای نظارت و راستی‌آزمایی فعالیت‌های ذیربط هسته‌ای مبلغ بیشتری معادل ۶.۴ میلیون یورو از سوی کشورهای داوطلب تامین بودجه نیازبود. درتاریخ ۱۶ فوریه ۲۰۱۵ پیش‌پرداخت تعدادی از کشورهای عضو معادل ۶ میلیون یورو شد.

6. این گزارش فصلی، به تحولاتی که از آخرین گزارش مدیر کل (GOV/2014/58) به بعد رخ داده و نیز به موضوعاتی که سابقه بیشتری دارند، می‌پردازد.

B. شفاف‌سازی موضوعات حل‌نشده

7. شورای حکام در قطعنامه مورخ نوامبر 2011 خود (GOV/2011/69) تاکید کرد برای ایران و آژانس ضروری است به منظور حل و فصل فوری همه مسائل محتوایی باقیمانده با هدف روشنگری درخصوص آن‌ها شامل دسترسی به تمامی اطلاعات مربوطه، مستندات، سایت‌ها‍، مواد و اشخاص در ایران، به گفتگوهای خود شدت بخشند.

شورای حکام همچمنین در قطعنامه سپتامبر 2012 خود (GOV/2012/50) تاکید کرد همکاری ایران با درخواست‌های آژانس در جهت حل و فصل همه مسائل باقیمانده به منظور اعاده اعتماد بین‌المللی نسبت به ماهیت منحصرا صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران، ضرورت و فوریت دارد.

۸. مقامات ایران و آژانس در دیدارهای فنی در تهران به تاریخ 7 اکتبر 2014 و 2 نوامبر 2014، مذاکراتی را در ارتباط با اجرای ۲و اقدام عملی مورد توافق ماه می 2014 در قالب گام سوم چهارچوب همکاری که هنوز اجرایی نشده، یعنی اقدامات مربوط به انجام انفجارهای مقیاس بزرگ و محاسبات ترابرد نوترونی (ضمیمه 1)، صورت دادند.

آژانس در دیدار روز 7 اکتبر 2014، نگرانی‌ها در رابطه با ۲ اقدام عملی را با جزئیات شرح داد. این دیدار شامل پرسش و به اشتراک‌گذاری اطلاعات بود. ایران در دیدار روز 2 نوامبر 2014، برخی توضیحات مربوط به انتشارات علمی منابع آزاد را ارائه کرد. با این وجود، ایران هیچ توضیحاتی که آژانس را قادر سازد تا در مورد ۲ اقدام عملی باقی‌مانده شفاف‌سازی کند، ارائه نکرده است.

۹. دبیر کل آژانس بین‌المللی هسته‌ای در مورخ ۷ فوریه ۲۰۱۵، دیدارهایی را با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در مونیخ برگزار کرد. در این دیدار طرفین بر اهمیت ادامه گفت‌وگوها بین آژانس و ایران در تمامی سطوح تاکید کردند.دبیر کل آژانس بین‌المللی هسته‌ای همچنین بر لزوم حل مشکلات تا حتی امکان تاکید کرد.

۱۰. از زمان گزارش قبلی دبیر کل آژانس بین‌المللی هسته‌ای، ایران توضیحاتی که بر اساس آن آژانس را قادر سازد تا به ۲ مورد اصلی مهم در برنامه‌های هسته‌ای ایران را تایید کند ارائه نکرده است. با این وجود آژانس که هنوز آماده توضیحات ایران در زمینه رفع ابهامات موجود در ارتباط با اقدامات عملی جدید است، طی نامه‌ای مورخ 25 اوت 2014، ابتدا از ایران دعوت کرد تا اقدامات عملی جدیدی را که می‌خواهد در گام بعدی چهارچوب همکاری انجام دهد بیان کند که می توان به دیدار در تهران به تاریخ 8 اکتبر اشاره 2014 کرد. از آن زمان به بعد، این دعوت چندین بار تکرار شده اما ایران اقدام عملی جدیدی را پیشنهاد نکرده است.

۱۱. آژانس از ماه اوت سال ۲۰۱۴ به این سو ، چندین بار از ایران در خواست کرده تا اقدامات عملی جدیدی را که می‌خواهد در گام بعدی چهارچوب همکاری انجام دهد، ارائه کند. اما ایران اقدام عملی جدیدی پیشنهاد نکرده است.


C. تاسیسات اعلام شده براساس پادمان توافق شده با ایران

۱۲. براساس توافق پادمانی، ایران 18 تأسیسات هسته ای و 9 محل در خارج از تاسیسات را که مواد هسته ای به صورت معمول در آن مورد استفاده قرار می گیرند در اختیار آژانس قرار داده است. صرفنظر از اینکه برخی از فعالیت‌های انجام گرفته در ایران، چنانکه در زیر آورده شده است با قطعنامه‌های مرتبط شورای حکام و شورای امنیت مغایر هستند، آژانس کماکان به فعالیت‌های راستی‌آزمایی در زمینه عدم انحراف مواد اعلام‌شده در این مراکز و محل‌های خارج از تأسیسات ادامه می‌دهد.


D. فعالیت‌های مرتبط با غنی‌سازی

۱۳. ایران بر خلاف قطعنامه‌های مربوط شورای حکام و شورای امنیت سازمان ملل همه فعالیت‌های مرتبط با غنی سازی در مراکز اعلام شده را متوقف نکرده است که در ذیل به آن اشاره خواهد شد. با این حال، ایران از 20 ژانویه 2014 هگزافلوراید اورانیوم با غنای بالاتر از 5 درصد تولید نکرده است و بر روی تمامی ذخایر هگزافلوراید اورانیوم غنی شده به اورانیوم 235 با غنای 20 درصد آن فرآوری‌های بیشتری با رقیق‌سازی یا تبدیل انجام داده است. تمامی فعالیت‌های مرتبط با غنی‌سازی در تأسیسات اعلام شده ایران تحت پادمان‌های آژانس هستند و تمامی مواد هسته‌ای، آبشارهای نصب شده و ایستگاه‌های تزریق و دفع آن در این تأسیسات تحت فعالیتهای مهار و پایش آژانس قرار دارد.

۱۴. ایران هدف از غنی‌سازی هگزافلوراید اورانیوم به اورانیوم ۲۳۵ با غنای ۵ درصد را تولید سوخت برای تأسیسات هسته‌ای خود اعلام کرده است. ایران همچنین می‌گوید هدف از غنی‌سازی هگزافلوراید اورانیوم به اورانیوم ۲۳۵ با غنای ۲۰ درصد را تولید سوخت برای رآکتورهای تحقیقاتی اعلام کرده است.

۱۵. ایران از زمان آغاز غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات اعلام شده خود این مقادیر از مواد هسته‌ای را تولید کرده است:

• ۱۴۱۷۴ کیلوگرم (۸۷۷.۶ کیلوگرم بیشتر از زمان گزارش پیشین مدیرکل) هگرافلوراید اورانیوم غنی شده به اورانیوم 235 با غنای 5 درصد که از این میزان ۷۹۵۲.۹ کیلوگرم به شکل هگرافلوراید اورانیوم غنی شده به اورانیوم 235 پنج درصدی باقی مانده‌اند (۳۳۷.۳ کیلوگرم کمتر از گزارش پیشین مدیر کل آژانس) و بر روی مابقی آن فراوری‌های بیشتر انجام گرفته است؛ و

447.8 کیلوگرم هگزافلوراید اورانیوم غنی شده به اورانیوم 235 با غنای 20 درصد، تا زمانی که ایران تولید این مواد را متوقف کرد؛ که بر روی تمامی این مواد از طریق رقیق‌سازی یا تبدیل به اکسید اورانیوم فرآوری‌های بیشتر انجام گرفته است. (ضمیمه III را ببینید)

D.1. نطنز

۱۶. مرکز غنی‌سازی سوخت: مرکز غنی‌سازی سوخت یک مرکز غنی‌سازی سانتریفیوژی برای تولید اورانیوم غنی شده با درصد غنای پایین و اورانیوم 235 با غنای پنج درصدی است. این مرکز برای اولین بار در سال 2007 عملیاتی شد. مرکز مورد نظر به سالن‌های تولید A و B تقسیم شده است. طبق اطلاعات طراحی شده که ایران ارائه کرده برای سالن تولید A، هشت واحد که هر کدام شامل 18 آبشار هستند در نظر گرفته شده؛ بنابراین، در مجموع 25 هزار سانتریفیوژ در 144 آبشار وجود دارند. در حال حاضر، در یکی از واحدها سانترفیوژهای نسل دوم وجود دارند؛ در پنج واحد دیگر سانتریفیوژهای نسل اول و در دو واحد دیگر هیچ سانتریفیوژی کار گذاشته نشده است. ایران هنوز اطلاعات طراحی برای سالن تولید B را ارئه نکرده است.

۱۷. در واحدی که در آن سانترفیوژهای نسل دوم وجود دارند تا ۸ فوریه ۲۰۱۵ وضعیت نسبت به گزارش قبلی آژانس تغییری نکرده است: در 6 آبشار سانترفیوژهای نسل دوم به کار کامل نصب شده‌اند. به هیچکدام از این آبشارها هگزافلوراید اورانیوم طبیعی تزریق نشده است و برای 12 سانترفیوژ نسل دوم دیگر موجد در این بخش اقدامات نصب مقدماتی کامل نشده است.

۱۸. در پنج واحدی که شامل سانتریفیوژهای نسل اول هستند تا تاریخ ۸ فوریه ۲۰۱۵ اوضاع نسبت به گزارش قبلی مدیر کل تغییری نکرده است: 90 آبشار به طور کامل نصب شده بودند که از بین آنها به 54 آبشار هگزارفلوراید اورانیوم طبیعی تزریق شده است. همان‌طور که قبلاً گزارش شد، در دو واحد فاقد سانتریفیوژ، عملیات مقدماتی نصب برای 36 آبشار دارای سانتریفیوژهای نسل اول به اتمام رسیده است.

۱۹. بین ۱۵ نوامبر ۲۰۱۴ و ۲ دسامبر ۲۰۱۴ آژانس به منظور راستی‌آزمایی اقلام اعلام شده توسط ایران در ۱۶ نوامبر ۲۰۱۴ اقدام به انجام «راستی‌آزمایی اقلام فیزیکی» در مرکز غنی‌سازی سوخت کرد.نتایج این راستی‌آزمایی اقلام فیزیکی توسط آژانس در حال ارزیابی است. تا تاریخ ۷ فوریه ۲۰۱۵، ایران ۱۵۶۷۳۴ کیلوگرم هگزافلوراید اورانیوم طبیعی به آبشارهای مرکز غنی‌سازی سوخت، از زمان آغاز تولید اورانیوم در این مرکز در فوریه ۲۰۰۷، تزریق کرده و در مجموع ۱۳۷۳۰ کیلوگرم هگزافلوراید اورانیوم غنی‌شده به اورانیوم ۲۳۵ با غنای ۵ درصدی تولید کرده است.

۲۰. تا ۲۴ نوامبر ۲۰۱۴، ایران حدود ۴۱۱۸ کیلوگرم از هگزافلوراید اوراینوم غنی‌شده به اورانیوم ۲۳۵ را رقیق کرده است.

۲۱. آژانس بر اساس نتایج تحلیل‌های به دست آمده از نمونه‌های محیطی مرکز غنی‌سازی سوخت و سایر فعالیت‌های راستی‌آزمایی به این نتجه رسیده که فعالیت این مرکز طبق آنچه ایران در پرسشنامه اطلاعات طراحی مربوط اعلام کرده بوده است.

۲۲. مرکز آزمایشی غنی‌سازی سوخت: یک مرکز برای تولید آزمایشی اورانیوم کم‌غنا و یک مرکز تحقیقات و توسعه است که اولین بار در اکتبر 2003 فعالیت خود را آغاز کرد. این مرکز می‌تواند 6 آبشار را در خود جای دهد و به محوطه‌ای برای تولید هگرافلوراید اورانیوم غنی‌شده به اورانیوم 235 بیست درصدی (آبشارهای 1 و 6) و محوطه‌ای اختصاص یافته برای فعالیتهای تحقیقات و توسعه (آبشارهای 2،3،4 و 5) تقسیم شده است.

۲۳. مطابق گزارش قبلی مدیر کل، آژانس بین تاریخ‌های ۱۳ و ۳۰ سپتامبر سال ۲۰۱۴ اقدام به انجام راستی‌آزمایی اقلام فیزیکی در مرکز آزمایشی غنی‌سازی سوخت کرد تا اقلام اعلام شده ایران در ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۴ را راستی‌آزمایی کند. نتایج این راستی‌آزمایی در حال ارزیابی توسط آژانس است.

۲۴. محوطه تولید: طبق آنچه در گزارش قبلی مدیر کل آمده، ایران تغذیه آبشارهای 1 و 6 با هگرافلوراید اورانیوم غنی شده به اروانیوم 235 پنج درصدی متوقف کرده و در عوض در حال تغذیه آنها با هگرافلوراید اورانیوم طبیعی است. در 8 فوریه 2014، ایران اطلاعات به روز شده‌ای درباره بخش‌هایی از پرسشنامه اطلاعات طراحی فراهم آورد که در آن اظهار کرده بود اقداماتی را در نتیجه تغییر در سطح غنی‌سازی به کار گرفته است و اینکه این اقدامات موقتاً در راستای اجرای گام اول برنامه مشترک اقدام به کار گرفته می‌شوند. از زمان اجرایی شدن برنامه مشترک اقدام، ایران آبشارهای 1 و 6 را در یک آرایش به هم مرتبط به کار نگرفته است.

۲۵. تا 20 ژانویه 2014 که ایران تولید هگرافلوراید اورانیوم غنی شده به اروانیوم 235 بیست درصدی را متوقف کرده 1630.8 کیلوگرم هگرافلوراید اورانیوم غنی شده به اروانیوم 235 پنج درصدی را از زمان آغاز فعالیت در فوریه 2010 به آبشارهای 1 و 6 تزریق کرده و در مجموع 201.9 کیلوگرم هگرافلوراید اورانیوم غنی شده به اروانیوم 235 پنج درصدی تولید کرده که تمامی آنها از این فرایند خارج شده و آژانس آن را مورد راستی‌آزمایی قرار داده است. بین 20 ژانویه 2014 و ۱ فوریه ۲۰۱۵ ایران ۹۶۱.۶ کیلوگرم هگرافلوراید اورانیوم طبیعی به آبشارهای 1 و 6 و مرکز آزمایشی غنی‌سازی سوخت تزریق کرده و در مجموع ۹۱ کیلوگرم هگرافلوراید اورانیوم غنی شده به اروانیوم 235 پنج درصدی تولید کرده است.

۲۶. تحقیقات و توسعه: از زمان گزارش قبلی مدیر کل، ایران به طور متناوب هگرافلوراید اورانیوم طبیعی را به سانتریفیوژهای IR-6 به عنوان دستگاه‌های مستقل تزریق کرده است؛ ایران همچنین این ماده را به سانتریفیوژهای IR-1، IR-2m، IR-4 و IR-6 گاهی در قالب دستگاه‌های تکی و گاهی در قالب آبشارهایی با اندازه‌های مختلف تزریق کرده است. سانتریفیوژ IR-5 که به صورت تکی نصب شده هنوز باید با هگزافلوراید اورنیوم تزریق شود. همان‌طور که قبلاً گزارش شده، آژانس تأیید کرده است که هنوز یک مورد بدون اتصالات در آنجا باقی مانده است.

۲۷. بین تاریخ‌های ۱۱ اکتبر سال ۲۰۱۴ . ۱ فوریه سال ۲۰۱۵ مجوعاً نزدیک به ۷۹۰.۹ هگزافلوراید اورنیوم طبیعی به سانترفیوژهای منطقه تحقیقات و توسعه تزریق شده است، اما در پایان این فرایند که مواد تولیدی و پسماندها بار دیگر ترکیب شدند هیچ اورانیوم با غنای پایین دفع نشده بود.

۲۸. بین 20 ژانویه 2014 و 20 جولای 2014 ایران اقدام به رقیق‌سازی 108.4 کیلوگرم از اقلام هگزافلوراید اورانیوم غنی شده به اورانیوم 235 بیست درصدی کرده است.

۲۹. بر اساس نتایج تحلیل نمونه‌های محیطی به عمل آمده در مرکز آزمایشی غنی‌سازی سوخت و همچنین سایر فعالیت‌های راستی‌آزمایی، آژانس به این نتیجه رسیده است که این تأسیسات مطابق آنچه ایران در پرسشنامه اطلاعات طراحی فعالیت کرده است.

D.2. فردو

30. کارخانه غنی‌سازی سوخت فردو: کارخانه غنی‌سازی سوخت فوردو بر اساس پرسشنامه اطلاعات طراحی (DIQ) مورخ 18 ژانویه 2012، یک کارخانه غنی‌سازی با استفاده از سانتریفیوژ برای تولید UF6 غنی‌شده تا 20 درصد اورانیوم 235 و تولید UF6 غنی‌شده تا 5 درصد اورانیوم 235 می‌باشد. این تاسیسات که برای اولین بار در سال 2011 راه‌اندازی شد به نحوی طراحی شده است که 2976 سانتریفیوژ را در 16 آبشار در بر می‌گیرد و بین واحد یک و واحد دو تقسیم شده‌اند. تا کنون همه سانتریفیوژهایی که نصب شده‏اند از نوع ماشینهای IR-1 هستند . ایران در تاریخ 8 فوریه 2014 اطلاعات روزآمدی را برای بخشهایی از پرسشنامه اطلاعات طراحی، ارائه نمود و ضمن آن اعلام کرد که اقداماتی را «به سبب تغییر در سطح غنی‌سازی» انجام داده و این اقدامات را «بطور موقت در طول اجرای مرحله اول برنامه اقدام مشترک» به انجام رسانده است.

31. همان‌طور که در گزارش قبلی مدیر کل گفته شد ایران خوراک دهی چهار آبشار واحد دو با UF6 غنی‌شده تا 5 درصد اورانیوم 235 را که قبلا برای این منظور بکار گرفته شده بود متوقف کرد و در عوض از آن زمان شروع به خوراک دهی آنها با UF6طبیعی کرده است. ایران از زمان اجرایی شدن برنامه اقدام مشترک دیگر این آبشارها را به نحوی که به هم متصل شده باشند بکار نگرفته است. تا تاریخ 9 فوریه 2015، هیچ یک از 12 آبشار دیگر در کارخانه غنی‌سازی سوخت فوردو با UF6 خوراک‌دهی نشده‌اند.

32. بین تاریخ‌های 24 ژانویه 2015 و 8 فوریه 2015، آژانس دست به راستی‌آزمایی اققلام فیزیکی در فردو زد که نتایج آن در حال حاضر توسط آژانس در دست بررسی است.

33. ایران تا تاریخ 20 ژانویه 2014 که تولید UF6غنی‌شده تا غنای 20 درصد اورانیوم 235 را متوقف نمود مقدار 1806 کیلوگرم UF6 غنی‌شده تا 5 درصد اورانیوم 235 را به آبشارهای کارخانه غنی‌سازی سوخت فردو خوراک‌دهی کرده بود که تولید آن از دسامبر 2011 شروع شد و در مجموع تقریبا 9/245 کیلوگرم UF6 غنی‌شده تا 20 درصد اورانیوم 235 را تولید کرده بود که همه آن از آن زمان از فرآیند کنار گذاشته شد و از سوی آژانس مورد راستی‌آزمایی قرار گرفته است. ایران بین تاریخهای 20 ژانویه 2014 و 9 فوریه 2015، مقدار 2472.7 کیلوگرم UF6 طبیعی را به داخل آبشارهای کارخانه غنی‌سازی سوخت فردو خوراک‌دهی کرد و در مجموع 238.3 کیلوگرم UF6 غنی‌شده تا 5 درصد را تولید کرد.

34. بر اساس نتایج تحلیل نمونه‌های زیست محیطی در تأسیسات فردو و سایر اقدامات راستی‌آزمایی، آژانس به این نتیجه رسیده است که این تأسیسات همان گونه که ایران در پرسشنامه اطلاعات طراحی برای تاسیسات فردو اعلام داشته فعالیت کرده است.

D.3. سایر فعالیت‌های مربوط به غنی‌سازی

35. ایران کماکان دسترسی مدیریت شده مستمر به کارگاه‌های سوار کردن سانتریفیوژها، کارگاه های تولید روتور سانتریفیوژها و تاسیسات ذخیره‌سازی را به آژانس ارائه می‌دهد. این دسترسی ها و همچنین اطلاعات مربوطه که مورد توافق دو طرف قرار گرفته است نیز طبق یکی از اقدامات عملی در ارتباط با چارچوب همکاری (نگاه کنید به ضمیمه شماره یک) از سوی ایران ارائه شد. ایران همچنین به عنوان بخشی از این دسترسی مدیریت شده، موجودی مجموعه‌های روتور سانتریفیوژ را که باید جایگزین سانتریفیوژهای از کار افتاده‌ شوند به آژانس ارائه داده است. آژانس اطلاعات ارائه شده از سوی ایران را آنا?

ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.125 seconds.